A COMMERCIAL BREEDING PERSPECTIVE OF MAIZE IMPROVEMENT FOR DROUGHT STRESS TOLERANCE
DOI:
https://doi.org/10.18512/rbms2022v21e1277Resumo
As the most produced grain crop in the world, maize (Zea mays) is a cornerstone of the global agricultural economy. Technological innovations
in molecular genetics, environmental characterization, and predictive breeding have continued to drive genetic gain in maize, even for target populations of environments with high heterogeneity of water availability. Environments prone to drought stress remain key targets where genetic gain must continue to maintain a resilient food supply. Here we review advances towards improving maize drought tolerance; the review focused on molecular and physiological mechanisms underpinning drought tolerance, and methodologies that improve prediction of the genotype by environment interactions under drought conditions.
Downloads
Publicado
Como Citar
Edição
Seção
Licença
Autores que publicam nesta revista concordam com os seguintes termos:- Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a Creative Commons Attribution License que permitindo o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria do trabalho e publicação inicial nesta revista.
- Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista.
- Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado